Благодійність – це одна з людських якостей, яка підтримує віру в те, що цей світ існує недаремно. Безкорисливо поділитися з ближнім може далеко не кожний, тому ми так цінуємо людей з великим серцем. Вони не тільки допомагають виживати в ці суворі часи, а ще й не позбутися свого філантропічного потенціалу. Тому для нас, компанії «Бергамо Україна», меценатство стало справою честі. Ми допомагали раніше, допомагаємо зараз і будемо допомагати в майбутньому.

Війна з ненаситним чудовиськом – російською агресією – заставила медицину поставити в пріоритет допомогу пораненим воїнам. Всі кошти кинуто на придбання обладнання та ліків для солдатів з пораненнями, але пересічні люди й діти не перестали хворіти. Щоб захистити наших дітей від важких хвороб, потрібне якісне обладнання для діагностики.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (м. Львів) мав потребу в приладі для експрес-діагностики гормонів Novatrend. Це обладнання дозволяє проводити обстеження для раннього виявлення онкопатології та ендокринних порушень у дітей та підлітків.

Ми подарували лабораторії Центру цей діагностичний прилад та понад 500 експрес-тестів для нього. Ініціатором доброчинності став власник компанії й давній меценат Центру – Констянтин Коцюба. Нове обладнання допоможе зберегти життя і здоров'я маленьких українців! Це не єдина наша добра справа в медичній галузі, ми пишаємося зробленим, не хвалимося, а закликаємо наслідувати наш приклад. Адже тільки разом ми сильні. І це не просто слова. Коли кожен відчує серцем, як приємно робити добро, світ стане кращим.

Чому облаштування центру надважливо сьогодні? Не забуваємо, що демографічна криза не просто стоїть на порозі нашої країни, а стукає у двері й вже майже влізла грубими чоботиськами. Цей прилад дозволить виявити у дівчаток на ранній стадії онкопроцеси та захворювання, пов’язані з репродуктивною системою.

За словами Марти Рубель, дитячого гінеколога Центру, до фахівців лікарні щорічно звертається близько 1000 пацієнтів зі скаргами. Для встановлення правильного діагнозу та визначення тактики подальшого лікування вкрай необхідні гормональні дослідження, які є дорогими. Завдяки придбаному нами приладу у Центрі будуть безплатно проводити такі дослідження для дівчаток із малозабезпечених родин та сімей, що були змушені отримати статус внутрішнього переселенця.

Нехай кожна дитина отримає кваліфіковану медичну допомогу. Разом до перемоги! Працюймо не тільки заради грошей, а й заради підтримки один одного. Кожен може зробити свій внесок в добрі справи. Наша сила в єдності та доброті!